Björkenäs Mathantverk

I Björkenäs använder vi ekologisk mjölk från Eksjö för att skapa våra ostar. vi tillverkar våra ostar för hand med traditionella metoder i vårt lilla mejeri. Det betyder att våra ostar inte innehåller någonting annat än mjölk, syrakultur och löpe. Sedan gör vår passion för smak och god mat att vi kryddar våra ostar med olika naturliga smaksättare. Med naturliga smaksättare menar vi t.ex. färska eller torkade kryddor, vitlök, chili eller annat som är gott. Vi har aldrig i några konstigheter som behöver gömmas bakom ett E-nummer och i den mån det finns tillgängligt så köper vi alltid ekologiska ingredienser.

Vi som startat Björkenäs och som tillverkar ostarna här utanför Ormaryd mellan Eksjö och Nässjö är Emelie och Alexander. Vi säljer våra ostar direkt till de som vill äta dem men också till restauranger i närheten.

Vårt sortiment är framförallt ost, vi erbjuder Eldost som är en stek eller grillbar ost, Björkenäs färskost i olika kryddningar och eftersom våra burgare av eldost varit så populära har vi tagit fram en serie med Eldostburgarens vänner, Senap, inlagda sivripeppar och Björkenäs Majonnäs i olika varianter som passar perfekt som dressing till våra hamburgare.