Flättinge Gårdscafé

Vilka är vi?

Vi är tre systrar som sedan  2014 driver Flättinge Gårdscafé på familjegården, där vi är fjärde generationen. Gården ligger i Skärstad mellan Huskvarna och Gränna. 

Sandra är utbildad kock och är ansvarig för verksamhetens mat och smaksättning. Hon har även läst Service Management, turism på Lunds Universitet. Sandra är personalansvarig och arbetar mest ute i caféet för att skapa en härlig upplevelser för våra gäster. Josefin är utbildad bagare och konditor, hon är ansvarig för caféets bakelser, utveckling av nya kakor och sylter/marmelader. Hon är även företagets ekonomiansvarige och är utbildad ekonomiassistent. Louise är utbildad bagare, hon har läst mathantverk med inriktning bageri på Eldrimner. Hon är ansvarig för caféets bageri, såsom bröd, frallor, bullar mm. Hon är även inköpsansvarig och ser till att allt vi behöver alltid finns hemma.

Utöver oss systrar, Sandra, Josefin och Louise är även våra föräldrar delaktiga i verksamheten. 

De sköter den största delen av grönsaks- och bärodlingarna, det är tack vare dem vi kan använda stora delar grönsaker, rotfrukter och bär från gården. Det är även våra föräldrar som har börjat odla sötlupin, en råvara som vi nu arbetar fram nya produkter med. 

Vår vision

Vår vision är att driva ett hållbart företag på flera olika plan. På ett miljömässigt plan, då vi väljer kaffe från utvalda leverantörer, lokalproducerad glass och lokalproducerad eller ekologisk dricka. Vi bakar allt från grunden med utvalda råvaror i vårt egna bageri. Vi har valt att enbart använda svenska mejeriprodukter, ekologiskt mjöl från Sverige och svenska ägg. Vi odlar och skördar alla bär själva och även den mesta frukten vi använder, av detta producerar vi egen saft, marmelad, chutney och inläggningar. Hållbart på ett socialt mässigt plan, då vi har två utvalda kaffeleverantörer, Vista Gårdsrosteri och Rutsuka. Där Rutosuka stödjer kvinnokliniker i Kongo med delar av vinsten och Vista Gårdsrosteri är ett lokalt rosteri.  Det är en självklarhet för oss! För att vi ska känna stolthet över vår verksamhet och att det ska kännas gott i hjärtat.

För att läsa mer om Flättinge gårdscafé kan du besöka http://flattingegardscafe.se/