Om oss

Margaretelunds gård drivs av Emelie Fällgren och Alexander Lowejko, här i sällskap av geten Britt-Marie och Gutefåret Majken.

En hållbar butik är en butik där livsmedlen du köper är bra för miljön och för din hälsa. Den hållbara maten produceras nära konsumenterna vilket också skapar en hållbarhet för oss som bor på landsbygden. Våra leverantörer är små, och då menar vi mikrosmå, livsmedelsproducenter som ofta har något annat jobb men som brinner för goda smaker och lokala livsmedel.

Vi som kommit på att vi behöver ha fler livsmedelsbutiker på landet och att lokal mat ska vara tillgängligt för fler är Emelie Fällgren och Alexander Lowejko. Vi älskar landsbygden och vi älskar det fantastiska skafferiet som Småland har att erbjuda. Dessutom är vi klimatnördar och vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gjorde vad vi kunde. 

Iden till gårdsbutiken har vuxit fram, den började som en tanke på en egen “ostbod” där  vi kunde sälja vår egenproducerade Eldost och färskost. Sedan fick vi bin och tänkte sälja lite honung. Sedan upptäckte vi hur många fantastiska små livsmedelsproducenter vi har runt omkring oss och hur många som har svårt att nå ut till konsumenter på grund av höga påslag från livsmedelskedjor och grossister.

Eftersom vår butik är obemannad kommer vi att göra de lokalproducerade livsmedlen tillgängliga dygnet runt för alla som vill ha. Vi kommer att komplettera med ekologiska livsmedel i den mån de inte finns lokalproducerat. I vår butik behöver man inte välja mellan det ologiska och det ekologiska därför har vi valt att inte ha ologiska alternativ om det finns ekologiskt.

 

Margaretelunds Gårdwebbutik och Margaretelunds gårdsbutik drivs av Björkenäs Mathantverk AB med organisationsnummer: 559290-0608. Vår adress är Björkenäs Mathantverk AB, Björkenäs, 57172 Ormaryd och vi nås på telefon 0703-821870 eller mail info@margaretelund.se