Dygnetruntöppen Livsmedelsbutik

Vi bygger Margaretelunds livsmedelsbutik för lokalproducerade livsmedel.

Vi håller som bäst på att bygga vår affär på Margaretelunds gård strax utanför Ormaryd. Just nu i februari 2024 är grunden gjuten och väggstommarna, takstolarna och panelen börjar komma på plats. Vår målsättning är att öppna i Maj 2024 själva bygget kan du följa på denna bloggen på byggahus.se och på vår instagram såklart

Margaretelunds butik kommer inte att vara riktigt en gårdsbutik så som man är van vid det, vi kommer att satsa ordentligt på ett stort utbud av lokalproducerade livsmedel från norra Småland och södra Östergötland. Vi kommer att komplettera med mathantverk från lite längre bort och slutligen kommer vi att ta in svenskproducerat eller ekologiskt om det inte finns i vår närhet. Målet är en butik med ett utbud på över 1000 produkter och där man inte ska behöva fundera och läsa ursprungsinformation och innehållsförteckningar för att se om man köper riktig mat eller fuskmat. Vi vill helt enkelt göra det enklare att handla rätt.

Butiken kommer att vara obemannad, du kommer in genom att använda ditt mobila bank id eller kanske ditt bankkort om du inte har bank id. Detta innebär att vi kommer att kunna ha öppet dygnet runt och dessutom hålla priserna på en rimligare nivå.

Vår webbutik är tillfälligt stängd under tiden vi bygger. Vi kommer att öppna webbutiken igen när vi får det lite lugnare. Då kommer det även att gå att beställa här på sidan och hämta färdigplockade kassar i butiken eller få det hemlevererat.

Genom att handla lokalproducerade livsmedel stöttar du små livsmedelsproducenter som brinner för god mat och en levande och öppen landsbygd. Vill du veta mer om vår vision, har du problem med sidan eller beställningar, eller är du producent och vill sälja dina produkter genom vår webbshop så går det bra att kontakta oss på info@margaretelund.se eller 0703-821870 (Alexander) eller 0702784476 (Emelie)

Välj en kategori nedan för fler produkter
Nyheter

Margaretelunds Web-Gårdsbutik

Margaretelunds gård ligger utanför Ormaryd mitt emellan Nässjö och Eksjö på det småländska Höglandet. Här tillverkar Björkenäs Mathantverk Eldost, och Margaretelunds gård har gutefår och getter som betar för att hålla landskapet öppet och fint. Vår målsättning är att bygga en butik på landet där vi samlar lokala livsmedel från våra mathantverkskollegor och livsmedelsproducenter. Sedan kompletterar vi utbudet med ett stort utbud av ekologiska varor. Vi vill göra det vi kan för miljön och klimatet och närproducerade livsmedel bidrar till en bättre närmiljö och minskar klimatpåverkan.

Vi vill att det ska vara bekvämt och tillgängligt med lokalproducerat, därför erbjuder vi hemleverans i vår elbil. Vill du hellre hämta dina förbeställda varor så gör du det hos någon av våra samarbetspartners. I Nässjö är det på “Let’s take a break” inne på gallerian loket och vi kommer snart att ha utlämningsställen även i Eksjö, Jönköping/Huskvarna och Vaggeryd.